Instagram
κυλιόμενη εικόνα με το σκύλο

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Labrador retriever

Δεν υπάρχει αμφιβολία το Labrador retriever είναι η πιο επιτυχημένη φυλή σκύλων σε ολόκληρο τον κόσμο. Για 19η συνεχή χρονιά η Νο1 φυλή σε γεννήσεις σε Αμερική, Αγγλία , Γαλλία Φιλανδία και πολλές άλλες χώρες με πάνω απο 100.000 κουτάβια δηλωμένα στο ΑKC το 2008 περισσότερα απο τα διπλάσια απο την δευτερη φυλή το Yorkshire Terrier.

Οι λόγοι είναι πολλοί για αυτή την επιτυχία της φυλής: ομορφιά και εύκολη περιποίηση τριχώματος, υψηλή νοημοσύνη και εκπαιδευσιμότητα, μια εξωστρεφή και γλυκιά προσωπικότητα, ανεκτικότητα σε άλλα ζώα, υψηλή αντοχή και προσαρμοστικότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά συμβάλουν στην ικανότητα της φυλής να πληρούν μια σειρά απο σημαντικούς ρόλους στην κοινωνία.

Σήμερα η αγγελική φήμη της φυλής σαν ιδανικό οικογενειακό σκυλί, σαν σκυλί οδηγός για τυφλούς σαν μέλος ομάδων έρευνας και διάσωσηςανίχνευσης ναρκωτικών και εκρηκτικών, και σαν σκυλιά θεραπείας, καμμιά άλλη φυλή δεν βρίσκεται περισσότερο στα media απο τα λάμπραντορ, δίνοντας το πορταίτο του ιδανικού σκύλου.
Παραδόξως όμως πολλοί εκπαιδευτές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εκπαίδευση τους, και μερικοί όταν ακούνε για εκπαίδευση λάμπραντορ απελπίζονται, ποιός είναι ο λόγος; ένα σκυλί με τέτοια χαρακτηριστικά δεν είναι το ιδανικό ταίρι για την μέση αστική οικογένεια σήμερα?

"Οι άνθρωποι παίρνουν λαμπραντορ γιατί θέλουν ένα θαυμάσιο οικογενειακό σκυλί αλλά καταλήγουν με ένα "σκυλί απο την κόλαση" που πρέπει να διαχειρίζονται συνεχώς. λέει γνωστή εκπαιδευτής και κάτοχος Λάμπραντορ η ίδια. Σκυλιά που δεν μπορούν να τα εμπιστευθούν να αφήσουν μόνα στο σπίτι γιατί είναι καταστρεπτικά, που μπορούν να γαυγίζουν για ώρες εαν αφήνονται μόνα τους στην αυλή, πηδάνε πάνω στον κόσμο και τραβάνε τα ρούχα.
Οι πιό πολλοί απο αυτούς τους ιδιοκτήτες θέλουν ένα σκυλί να ξαπλώνει δίπλα στο τζάκι αλλά αυτό δεν έρχεται παρά πολύ αργότερα σε αυτήν την φυλή, τα λάμπραντορ έχουν απίστευτη ενέργεια και την ανάγκη να δουλεύουν.

Τα λάμπραντορ έχουν φτιαχτεί να κάνουν ορισμένες εργασίες και γενικά είναι ενεργητικά σκυλιά... ενώ πολλοί θέλουν ένα σκυλί που δεν κάνει τίποτα απολύτως, εκτός απο το να κουνάει την ουρά του και να τους κoιτάει με απέραντη αγάπη, και ίσως να πάει και μια βόλτα μαζί τους.
Τα καλά νέα είναι οτι αυτή η φυλή εχει υψηλή προσαρμοστικότητα. Τα λάμπραντορ έχουν φτιαχτεί να δένονται με τους ανθρώπους και να μαθαίνουν.

Πηγη: http://www.labradors.gr/labhell.htm





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου